16 Απρ 2010

Διώξεις σε βάρος μαθητών του 1ου Γ.Ε.Λ. Μίκρας
- Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου

Ένωση Συλλογών Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Μίκρας Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μίκρας, απευθυνόμαστε σε εσάς ως Πρόεδρο της κυβέρνησης, προκειμένου να αναδειχθεί ένα θέμα το οποίο απασχολεί την πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, την εισαγγελική εντολή κατά μαθητών του 15μελούς του Λυκείου μας.

Ως σύντομο ιστορικό, αναφέρουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2009, και μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του ΓΕΛ Μίκρας, οι μαθητές προχώρησαν σε 5ήμερη (από 7 έως 11-12– 2009) κατάληψη του αύλειου χώρου του Σχολείου τους. Με αιτήματα σοβαρά και συγκεκριμένα:

1. Η κτιριακή υποδομή, καθώς σε ένα κτίριο 300 μαθητών στοιβάζονται 700,
2. Η ολοκλήρωση – διαμόρφωση και περίφραξη του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος, καθώς πολλές φορές υπήρξαν επεισόδια επιθέσεων εξωσχολικών και αδέσποτων ζώων σε μαθητές.
Κατά την διάρκεια της κατάληψης ΔΕΝ υπήρξαν φθορές επ’ ουδενί στο κτίριο από τους μαθητές. Αντιθέτως περιφρούρησαν και διαφύλαξαν τη σχολική τους στέγη με αποτέλεσμα όταν εξωσχολικοί παράγοντες προκάλεσαν φθορές σε μια εξωτερική πόρτα του σχολικού κτιρίου, ανέφεραν το γεγονός στην αστυνομία μέσω του Λυκειάρχη, στον οποίο και έδωσαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, και επισκεύασαν την ζημία που εκείνοι προκάλεσαν (σε δυο μεντεσέδες κόστους 50 €) ιδίοις πόροις.

Τρείς μήνες αργότερα τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου κλήθηκαν σε απολογητική κατάθεση στο Α.Τ. Επανομής, με έγγραφη παραγγελία της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Η ανωτέρω εισαγγελική παρέμβαση έχει ως αποτέλεσμα την ευρύτερη αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας και τον κλονισμό της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών που καλούνται σε απολογία, ειδικότερα ενόψει εξεταστικής περιόδου και Πανελληνίων εξετάσεων.

Δεν τασσόμαστε υπέρ των καταλήψεων, παράλληλα όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε την δίωξη των παιδιών μας που οραματίζονται και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την παρέμβαση σας προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα κοινού δικαίου και η ψυχική ηρεμία των παιδιών μας.

Τρίλοφος 02/04/10

Κοινοποίηση: Υπουργό Δικαιοσύνης, Υπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Δήμαρχο Δ. Μίκρας


Δεν υπάρχουν σχόλια: