23 Ιουν 2008

2008: χρονιά επιτυχιών για τον «Ορφέα» Πλαγιαρίου

Η Συντακτική Ομάδα

Αξιόλογες επιτυχίες κατέγραψε στο ενεργητικό του για το 2008 ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ορφέας» Πλαγιαρίου.
Στο 10ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής του «Ορφέα», με προπονήτρια και χορογράφο την καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ κ. Μαριλένα Βραχιολίδου, προκρίθηκε και βραβεύτηκε στους τελικούς, πήρε το ειδικό βραβείο καλύτερης σκηνικής παρουσίας και επίσης πέτυχε να προκριθεί στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής που θα γίνει τον Ιούνιο του 2009 στη Θεσσαλονίκη.
Σημαντικές επιτυχίες είχε επίσης η Ακαδημία Μπάσκετ του «Ορφέα». Εκτός από τις ομάδες εφήβων και κορασίδων που αγωνίζονται με επιτυχία στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης Καλαθοσφαιριστικών Αθλητικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, η Ακαδημία Μπάσκετ του «Ορφέα» δημιούργησε φέτος την ανδρική ομάδα του «ΟΡΦΕΑ» Πλαγιαρίου η οποία κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΘ αγωνιζόμενη μαζί με άλλες 60 περίπου ομάδες.
Το μέγα πρόβλημα βεβαίως που αντιμετωπίζουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες του «Ορφέα» είναι η έλλειψη κλειστού γηπέδου-γυμναστηρίου με επαρκείς προδιαγραφές στο δήμο Μίκρας. Το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός δήμος της περιοχής χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις αυξάνει υπέρμετρα τα έξοδα για τη μίσθωση γηπέδων και διώχνει τους ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες σε συλλόγους άλλων δήμων της περιοχής μας και έτσι επηρεάζει αρνητικά τις άοκνες και πολύ αξιέπαινες προσπάθειες που κάνει ο «Ορφέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: