6 Μαΐ 2009

Εκλογικά Δικαιώματα και Δύναμη Διεκδίκησης

Ιφιγένεια Παπαρούση, Πλαγιάρι

Αγαπητοί συμπολίτες και γείτονες,

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς, που μετοικήσατε στο Πλαγιάρι έχετε μεταφέρει τα εκλογικά σας δικαιώματα. Επειδή ιδίως στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, η μία ψήφος κάνει την διαφορά. Επιπλέον γνωρίζω πραγματική ιστορία, όπου συντοπίτης μας, που μόλις έχει μετακομίσει από Θεσσαλονίκη στην περιοχή, διεκδικεί ένα τάδε δίκαιο και λογικό αίτημα από τον Δήμο Μίκρας, το οποίο όμως παραμένει καιρό σε εκκρεμότητα χωρίς επίλυση. Και κάποια στιγμή, σε τυχαία συνάντηση με ανώτατο μέλος του δημοτικού συμβουλίου, ο συντοπίτης μας μένει εμβρόντητος ακούγοντας «ναι, σε ξέρω είσαι ο Χ που ζητάς το τάδε, αλλά δεν έχεις εδώ τα εκλογικά σου δικαιώματα». Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τα στοιχεία του συντοπίτη δεσμεύομαι να τα κρατήσω εμπιστευτικά, αλλά μοιράζομαι μαζί σας ότι προσωπικά από τις 14 Μαρτίου του 2008, έχει πρωτοκολληθεί το αίτημα μου για κάδο απορριμμάτων. Παρ’ όλες τις προσπάθειες μου και την επικοινωνία μου με τον Δήμο ουδέποτε επιλύθηκε το θέμα μου. Όπως φαντάζεστε, ανυπομονώ να έρθει ο Μάρτιος του 2010, για να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα και να δω αν η στάση του δήμου θα αλλάξει.
Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω αποτελούν εικασίες. Όμως σε κάθε περίπτωση, στις δημοκρατίες η δύναμη μας είναι στην ψήφο. Και αν αναρωτιέστε ποια η διαδικασία για την μεταφορά των δικαιωμάτων σας, το έψαξα πριν από εσάς και σας το μεταφέρω. Πηγαίνετε σε ένα ΚΕΠ, μαζί με τον/την σύζυγο και τις ταυτότητες σας. Μαζί σας έχετε είτε δύο λογαριασμούς του ΟΤΕ (έναν που εκδόθηκε πριν δύο χρόνια και ένα πρόσφατο) είτε απλά και μόνο έναν λογαριασμό της ΔΕΗ. Από το ΚΕΠ θα ζητήσουν όλα τα υπόλοιπα έγγραφα. Στην περίπτωση που έχετε παλιότερο λογαριασμό του ΟΤΕ, οι δύο λογαριασμοί αποτελούν απόδειξη ότι μένετε τουλάχιστον δύο χρόνια. Ενώ στην περίπτωση της ΔΕΗ, οι υπάλληλοι του ΚΕΠ θα ζητήσουν από την ΔΕΗ να τους διαβεβαιώσει ότι μένετε τουλάχιστον δύο χρόνια στην περιοχή. Και αυτό ήταν τελειώσατε. Τόσο απλά.
Αξίζει και ευελπιστώ ότι όλοι όσοι ήρθατε από άλλους δήμους αλλά αγαπήσατε αυτό τον τόπο θα το φροντίσετε. Μέχρι το επόμενο τεύχος, να είστε όλοι καλά.

14 σχόλια:

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αγαπητή κυρία Παπαρούση.
Στην ανάλυση της πραγματικότητας που περιγράφετε, συμφωνώ απόλυτα.
Εκεί που προβληματίζομαι, όμως, είναι αν πρέπει να αγωνιστούμε με τους όρους αυτής της πραγματικότητας ή με όρους μιας ευνομούμενης πολιτείας όπου ο καθένας μας έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Μου προκαλεί απέραντη θλίψη -και θυμό- η αναγκαιότητα μεταδημότευσής μου ως προϋπόθεση να αποκτήσω 'φωνή' στον τόπο στον οποίον κατοικώ. Γιατί, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η 'φωνή' μου θα ακουγόταν αν εκπλήρωνα στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μου (όπως και το κάνω) καταβάλλοντας τους φόρους και τα δημοτικά τέλη σ' αυτούς που αναλαμβάνουν να τα διαχειριστούν προς όφελος ΟΛΩΝ.
Η διαιώνιση της εξάρτησης με την ψήφο χάριν της προσωπικής ματαιοδοξίας για 'άσκηση εξουσίας' κάθε τυχάρπαστου, εκτιμώ ότι είναι ο καταλύτης που έχει μετατρέψει τους πολίτες σε εξαρτημένα υποκείμενα.
Είμαι σίγουρος ότι όταν και αν μεταδημοτεύσουμε όλοι, ο όποιος απρεπής, ανάγωγος, κοινωνικά αμόρφωτος Αντιδήμαρχος, θα μεταλλάξει την ερώτησή του 'εδώ ψηφίζεις;' σε 'εμένα ψηφίζεις;' γιατί η διαμορφωμένη στρεβλή νοοτροπία του δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα.
Θα μου πείτε, 'αν δεν μεταδημοτεύσουμε, αυτός θα συνεχίσει να εκλέγεται' και θα έχετε δίκιο. Είναι τέτοια η σαπίλα, όμως, του πολιτικού μας συστήματος και ο εκφυλισμός των συνειδήσεων πελατών-ψηφοφόρων των μεγαλοπαρατάξεων που με κάνει να πιστεύω ότι όσοι κι αν μεταδημοτεύσουμε, το επίπεδο των αρχόντων της Αυτοδιοίκησης δεν θα αλλάξει. Μια παρακολούθηση του Δημοτικού Συμβουλίου οποιουδήποτε Δήμου, και δη του δικού μας, θα σας πείσει.
Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε;
Να τους ξεφτιλίσουμε ορθώνοντας τη φωνή μας και συμμετέχοντας σε ανένταχτες δράσεις πολιτών όπως αυτή του 'Κάτοικου'. Να οργανωθούμε νομικά και να διεκδικήσουμε με μηνυτήριες αναφορές τη σωστή διαχείριση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων.
Να απαιτήσουμε δυναμικά τα δικαιώματά μας που απορρέουν από την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας.
Συμπληρωματικά, θα έλεγα ότι η πρόταση για μεταδημότευση στα αστικά κέντρα που κατοικούμε, αποδυναμώνει και τους τόπους καταγωγής μας, μας ξεριζώνει με τη βία και επιδεινώνει την οικονομική και αναπτυξιακή εγκατάλειψη της περιφέρειας αφού το Αθηναϊκό Κράτος δικαιολογεί τους προγραμματισμούς του μετρώντας κεφάλια στα δημοτολόγια...
Παρά το ορθολογιστικό, λοιπόν, της σκέψης σας, προσανατολίζομαι στο να διεκδικώ ως πολίτης τα δικαιώματά μου και όχι ως δημότης να καταβάλω την ψήφο μου για να τα απολαύσω.

Υ.Γ. Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Πόλη και όλες οι μεγάλες πόλεις -με πληθυσμό μεγαλύτερο από την ...Ελλάδα- έχουν ΕΝΑΝ Δήμαρχο. Η Θεσσαλονίκη έχει ΕΙΚΟΣΙΔΥΟ! (με 22 ...Μερσεντές!! και ανάλογο αριθμό άχρηστων παρατρεχάμενων). Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε τον αγώνα για την ...εξάλειψή τους;

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γκορτζή,

σας ευχαριστώ. Με τιμάτε με το σχόλιο σας. Συμφωνώ μαζί σας στην δράση "Να τους ξεφτιλίσουμε ορθώνοντας τη φωνή μας και συμμετέχοντας σε ανένταχτες δράσεις πολιτών όπως αυτή του 'Κάτοικου'. Εξάλλου πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι αφού αρθρογραφώ (ερασιτεχνικά, αλλά ελπίζω σε καλό επίπεδο) και εγώ στον "Κάτοικο".

Στην παραπάνω δράση θα ήθελα να συμπληρώσω ότι είμαι πάντα υπέρ της άποψης "απέκτησε δύναμη για να μπεις στο σύστημα και να το αλλάξεις". Και η μόνη μας δύναμη είναι η ψήφος. Το επόμενο βήμα είναι να συλλέξουμε αυτές τις ψήφους στους υποψηφίους της προτίμησης μας, άτομα που εκτιμάμε και που θα παραξουν έργο, και σιγά σιγά αλλά σταθερά να πραγματοποιηθεί η αλλαγή και στον δικό μας δήμο.

Ομολογώ ότι συχνά απελπίζομαι με τον δήμο μας και μπορεί να μην έχω την "υπέροχη" (sic) εμπειρία να συμμετάσχω σε δημοτικό συμβούλιο, έχω όμως ακούσει ιστορίες σας και έχω υποστεί αρκετές φορές την "υπέροχη" (sic), παραπλανητική και "διαίρειν και βασίλευε" εξυπηρέτηση του δήμου μας.

Ευελπιστώ ότι κάποτε -ελπίζω σύντομα- θα έχουμε νέους δημοτικούς υποψηφίους και εφόσον όλοι εμείς οι δυσαρεστημενοι έχοντας ανά χείρας την "δύναμη" της ψήφου μας (δηλαδή τα εκλογικά μας δικαιώματα στον Δήμο Μίκρας), θα αδράξουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τους/τις εν λόγω υποψήφιους/υποψήφιες.

Με εκτίμηση,
Ιφιγένεια Παπαρούση
Πλαγιάρι

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και από εμένα,

Συγγνώμη αν εισβάλλω στη συζήτηση αν και δεν είμαι κάτοικος του Δήμου Μίκρας. Το blog σας το εντόπισα μέσω της μηχανής αναζήτησης, καθώς έψαχνα τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να μεταφέρω τα εκλογικά μου Δικαιώματα σε έναν άλλο Δήμο από αυτόν που διαμένω μόνιμα. Στο Δήμο Δρυμαλίας Νάξου.
Είμαι (δυστυχώς) Αθηναίος δημότης, αλλά διατηρώ πολλά χρόνια τώρα εξοχική κατοικία στον Απόλλωνα της Νάξου, ένας οικισμός που αποτελεί το μοναδικό τουριστικό θέρετρο ολόκληρης της Βόρειας Νάξου. Φυσικά είναι η καταγωγή μου από εκεί και τον επισκέπτομαι τακτικά (τουλάχιστον κάθε καλοκαίρι για περισσότερο από έναν μήνα) σε όλη μου τη ζωή. Όπως αντιλαμβάνεστε το "δέσιμο" και η αγάπη που έχω για αυτό τον τόπο είναι αρκετά έντονα.

Με αφορμή λοιπόν τη φράση του κ. Γκορτζή: "Εκεί που προβληματίζομαι, όμως, είναι αν πρέπει να αγωνιστούμε με τους όρους αυτής της πραγματικότητας ή με όρους μιας ευνομούμενης πολιτείας όπου ο καθένας μας έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.", θεώρησα πως έπρεπε να σας "καταθέσω" και τη δική μου εμπειρία πάνω σε αυτά τα θέματα.

Στον Απόλλωνα Νάξου λοιπόν, οι εξουσιομανείς - "τυχάρπαστοι", όπως τους αναφέρετε και εσείς, έχουν ήδη "καταλάβει" όλα τα "πόστα" και έχουν...συμβάλλει στην υποβάθμιση και την καταστροφή του τόπου. Μόλις πέρυσι αποκαλύφθηκε μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον blog, ότι τα τελευταία 17 χρόνια κάνουμε μπάνιο στα ίδια μας τα λύματα (!!!!), αφού ο Βιολογικός Καθαρισμός που υποτίθεται ότι έφτιαξαν - με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παρακαλώ - κατασκευάστηκε αυθαίρετα σε άλλη θέση από εκεί που είχε αρχικά είχε σχεδιαστεί, γιατί θίγονταν τα συμφέροντα μερικών "τοπικων παράγοντων". Έτσι χτίσθηκε σε τμήμα της θάλασσας το οποίο μπάζωσαν (!!!) και όπως ήταν φυσικό ο Η/Μ εξοπλισμός καταστράφηκε σε χρόνο dt. Παράλληλα το 2005 εμφανίστηκε -για τους περισσότερους κατοίκους εντελώς ξαφνικά- μία μελέτη αλιευτικού καταφυγίου το μεγαλύτερο μέρος της οποίας μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. Όπως μπορείτε να διαβάσετε η προχειρότητα του σχεδιασμού του θα έφερνε την ολοκληρωτική καταστροφή στο χωριό μας, αφού ενώ κατέστρεφε κάθε υφιστάμενη δραστηριότητα στο χωριό δε θα μπορούσε να "λειτουργήσει" και ως "Αλιευτικό Καταφύγιο".

Ανώνυμος είπε...

Δε θα επεκταθώ περεταίρω στην υπόθεση. Το θέμα είναι ότι σε όλα τα παραπάνω αγωνιζόμαστε. Θέλω λοιπόν, να πιστεύω πως αγωνιζόμαστε ακριβώς με τον τρόπο και την προοπτική που παρουσιάζει ο κ. Γκορτζής: "Αγωνιζόμαστε με τους όρους μιας ευνομούμενης πολιτείας, όπου ο καθένας μας έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις". Αγωνιζόμαστε λοιπόν από τα τέλη του 2006 για την επίλυση αυτών των δύο μεγάλων θεμάτων, ζητώντας μονάχα να εφαρμοσθούν οι νόμοι της...."ευνομούμενης πολιτείας μας".

Το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων;

Η γνώμη μου είναι ότι το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων είναι απογοητευτικό. Και όταν λέω απογοητευτικό δεν εννοώ απαραίτητα ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Αντίθετα, μάλιστα. Οι εξελίξεις φαίνονται θετικές. Ο κόπος όμως που έχουμε καταβάλει όλοι εμείς και η "δράση" των "ανένταχτων πολιτών" είναι δυσανάλογα "μεγάλος" και "πολύς", σε σχέση με τα αποτελέσματα:

Για το Αλιευτικό Καταφύγιο προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας 86 πολίτες - μετά από πολύ κόπο για να ενημερωθούν 300 πολίτες - κυρίως Ναξιώτες που διαμένουν στην Αθήνα και επισκέπτονται τακτικά τον Απόλλωνα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 11-06-2008 και η εισήγηση ήταν θετική απέναντι στην προσφυγή μας. Το έργο αυτό δηλαδη ΔΕ θα γίνει. Σκεφτείτε το όμως για λίγο: Κόπος να ενημερωθούν "πολλοί αδιάφοροι - άσχετοι με το αντικείμενο των λιμανιών" πολίτες, κόπος για να συγκεντρωθούν οι υπογραφές παρουσία συμβολαιογράφου, να βρεθεί χώρος για να γίνουν οι παρουσιάσεις ενημερώσεις των σχεδίων, των εγγράφων και της μελέτης (μιας και οι τοπικοί...Σύλλογοι, τα έχουν κάνει πλακάκια με την τοπική εξουσία και δεν είχαν - ούτε έχουν - καμία διάθεση να ενημερώσουν για τα εγκλήματά της) και τουλάχιστον 10000 € στον δικηγόρο...

Και μη νομίζετε ότι τα 10000 ευρώ θα διαιρεθούν δια 86. Το πολύ να τα μοιραστούν 10 άτομα και όχι ισόποσα...

Το αποτέλεσμα;;;;;

Κατά τη γνώμη μου...απογοητευτικό.

Ναι, ακυρώθηκε αυτό το λιμενικό έργο όμως...

Πολλοί άνθρωποι - ακόμα και μέσα από τους 86 - δεν έχουν αντιληφθεί ούτε γιατί ακυρώθηκε, ούτε γιατί θα έβλαπτε την περιβαλλοντική, κοινωνική, ακόμα και την οικονομική ευημερία του τόπου. Αρκετοί από τους 86 υπέγραψαν επειδή το μόνο που τους πείραξε ήταν ότι "ο μόλος θα γινόταν πολύ ψηλός και θα τους έκοβε τη θέα". Αυτό ήταν αλήθεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν το σημαντικότερο στοιχείο για να "μη θέλουν" αυτό το έργο (και φυσικά το ΣτΕ δεν θα ακύρωνε ένα έργο για αυτό και μόνο το λόγο).

Ανώνυμος είπε...

Επίσης...

Ταυτόχρονα η εξουσία, χρησιμοποιώντας τους Συλλόγους και τις εφημερίδες αυτών, εξαπέλυσε και εξακολουθεί να το κάνει μία πολύ οργανωμένη προπαγάνδα, προσπθώντας να περιθωριοποιήσει τους..."86". Μας παρουσίασε σαν μία ενιαία ομάδα τη στιγμή που μόνο 2 φορές συγκεντρωθήκαμε (οι 86) όλοι μαζί στον ίδιο χώρο: Μία για την ενημέρωση (μαζί με άλλα 200 άτομα) και άλλη μία για τις υπογραφές στο να εξουσιοδοτήσουμε το δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει στο ΣτΕ.

Προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε να μας στιγματίσει σαν οπισθοδρομικούς, ψευτοοικολόγους και εχθρούς του τόπου και της ανάπτυξης, μας έβαλε "απέναντι" από τους μόνιμους κατοίκους, έχοντάς τους υπνωτίσει εδώ εδώ και χρόνια και έχοντας κερδίσει προ πολλού την -τυφλή πλέον- εμπιστοσύνη τους.
Μέχρι που τελικά το χωριό...διχάστηκε σε ντόπιους και "ξένους", σε "Ναξιώτες" και "Αθηναίους".
Μας προπυλάκισαν οι ίδιοι οι πατριώτες μας υπερασπιζόμενοι στην άγνοιά τους την εξουσία που τους εκμεταλλεύεται. Δεχτήκαμε και δεχόμαστε απειλές.

Το αποτέλεσμα ήδη είχε φανεί: Από τα 300 άτομα που ενημερώθηκαν, υπέγραψαν μόνο τα 86...οι υπόλοιποι ΔΕΝ συμμετείχαν στην προσφυγή γιατί...

Άλλοι γιατί σκέφτονταν τα λεφτά...
Άλλοι γιατί δεν κατάλαβαν και πολλά και πιστεύουν την εξουσία και όχι μερικούς ανεξάρτητους πολίτες (!!!)

Οι περισσότεροι όμως δεν υπέγραψαν γιατί:

Τρομοκρατήθηκαν, εκβιάστηκαν, δεσμεύτηκαν ψυχολογικά ακόμα και από συγγενείς τους που μένουν μόνιμα εκεί.

"Μην υπογράψεις, θα μας καταγγείλουν το αυθαίρετο..."
"Μην υπογράψεις δε θα μπορούμε να ξανανοικιάσουμε παράνομα δωμάτιο..."
"Μην υπογράψεις θα πουν για τα αρχαία που είχαμε βρει τότε που χτίζαμε "
"Μην υπογράψεις...λυπήσου τον γέρο πατέρα σου...ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ...!!!!"

Αυτή είναι η κοινωνία - τουλάχιστον της εγκαταλελειμμένης επαρχίας. Σάπια, φοβισμένη, εξαρτημένη με "κρίση" στις προτεραιότητες που θέτει για κοινωνική ευημερία.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα, 3 χρόνια μετά τον χαμό και τις όποιες απώλειες της μάχης, η εξουσία παραμένει η ίδια εξουσία. Οι ίδιοι άνθρωποι - ανεπαρκής, με διεστραμμένη σκέψη, χαλαρές ηθικές αξίες και ανύπαρκτες κοινωνικές ευαισθησίες.

Και έχουν όλα τα μέσα, όταν "εκδοθεί" η απόφαση του ΣτΕ, να πάρουν ακριβώς τις ίδιες άθλιες μελέτες και να τις αλλάξουν λίγο (π.χ. να χαμηλώσουν το ύψος του μόλου που είδαν ότι ενοχλεί) να τις "βαφτίσουν" και κάπως αλλιώς για να "πάρουν" τις απαραίτητες εγκρίσεις και να ξεπεράσουν την απόφαση του ΣτΕ και να ξαναβγούν στους ντόπιους θριαμβευτές....

Τότε τι θα κάνουμε εμείς οι "ανεξάρτητοι" πολίτες.
Επιτρέψτε μου κ.Γκορτζή: Σκορποχώρι...
Οι μισοί μόλις δουν κατεβασμένο το ύψος θα επαναπαυθούν...
Οι άλλοι μισοί θα είναι πλέον ακόμα πιο φοβισμένοι να υπογράψουν για μια νέα δικαστική διαμάχη στο ΣτΕ, μετά από όσα έχουν γίνει.

Και έτσι μένουμε στους 10 ανθρώπους, που μοιάζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και θα πρέπει να ξαναπληρώσουν 10000 €.

Ανώνυμος είπε...

Και αναρωτιέμαι: "Αξίζει τον κόπο;;;;;;"

Είμαι σχετικά νέος και ακόμα ψάχνω να βρώ μία σταθερή δουλειά, ενώ μάλιστα έχω σπουδάσει σε ανώτατο...ίδρυμα (για το αν ήταν εκπαιδευτικό δεν έχω πεισθεί). Προσπαθώ να ανεξαρτητοποιηθώ οικονομικά από την οικογένειά μου, προσπαθώ να έχω προσωπική ζωή και ταυτόχρονα νιώθω την υποχρέωση να συμμετέχω στα κοινά και όχι στα κομματικά.

όμως νιώθω μόνος....πολύ μόνος....

Και νιώθω την εξουσιά να γελάει συχνά μαζί μου...

νιώθω πως η κοινωνία και η μάζα κοιτάει πρώτα να επιβιώσει και δε σκέφτεται μακροπρόθεσμα...

νιώθω πως η κοινωνία δε θα ωριμάσει ποτέ για να αγωνιστεί με ιδανικά και αξίες και συνείδηση...πάντα -σε επίπεδο μαζικότητας - θα το κάνει τυχαία και συνειρμικά...

νιώθω πως τελικά δεν είναι θέμα δίκαιου και άδικου, νόμιμου και παράνομου. Νιώθω ότι όλα ανάγονται σε ζήτημα "επιβολής" και "εξουσίας". Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι, ενώ ζητώ να γίνουν τα νόμιμα, απειλείται διαρκώς η ζωή εμένα και της οικογένειάς μου. Απειλείται η περιουσία μας, οι κόποι μιας ζωής και μάλιστα από την ίδια την τοπικοί κοινωνία...τους "συμπατριώτες" μου.

Νιώθω με λίγα λόγια απογοητευμένος και κουρασμένος....

Δεν τα λέω για να καταλήξω να σας πω ότι θα τα παρατήσω. Θεωρώ ότι 3 χρόνια "αγώνα", όσο κουραστικά κι αν ήταν, δεν είναι πολλά. Ταυτόχρονα είμαι πολύ νέος για να τους κάνω από τώρα τη χάρη αυτή. Ο ρεαλισμός μου δε μου επιτρέπει να είμαι αισιόδοξος.

Σας τα λέω για να σας δείξω ότι τον δρόμο που προτείνετε, τον έχω δοκιμάσει στην πράξη και αν μη τι άλλο δεν είναι όσο αποδοτικός περίμενα πως θα είναι. Για αυτό ταυτόχρονα με αυτόν τον αγώνα, θα επιχειρήσω να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα για να "αλλάξουν οι συσχετισμοί" όπως λένε και οι ψευτο-πολιτικοί μας...και μιας και η πόλη στην οποία ψηφίζω τώρα, από άποψη ποιότητας ζωής, έχει ήδη καταστραφεί...

Όσοι καταφέρατε να διαβάσετε όλο αυτό, σας ευχαριστώ που το κάνατε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους παραπάνω..."αγώνες" μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

http://www.apollonasnaxou.blogspot.com/

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αγαπητέ Ναξιώτη,
διάβασα με πολύ προσοχή τα κείμενα στα οποία μας παραπέμπετε.
Επανεπιβεβαιώθηκε η πεποίθηση ότι σε ΟΛΗ την Ελλάδα, τα αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος, σε στενή συνεργασία με τους ματαιόδοξους (κατά το επιεικέστερο) διαχειριστές της εξουσίας, δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια...
Επανεπιβεβαιώθηκε, όμως, και η πεποίθηση ότι υπάρχει "αντίσταση". Ψυχοφθόρος για τους αντιστεκόμενους αλλά αποτελεσματική. Δεν είστε μόνος ή μόνοι. Η φωνή μας που δεν ακουγόταν καν πριν από μερικά χρόνια, έχει βρεί διεξόδους για να ακούγεται. Και, όσο περνάει ο καιρός, θα ακούγεται δυνατότερη.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε ποιό Γραφείο (μελετητές) έχει κάνει την τελευταία (400σελιδη) ΜΠΕ. Έχω την υποψία ότι θα εκπλαγούμε αντικρίζοντες ένα συγκεκριμμένο όνομα που έχει καταστρέψει οποιαδήποτε ακτή "μελέτησε"...
Καλό κουράγιο!

Ανώνυμος είπε...

Με εκπλήσετε με την αμεσότητα της απόκρισής σας. Αν αναφέρεστε για την ΜΠΕ της μελέτης 2003 - 2005 το όνομα του μελετητή είναι: Κωνσταντίνος Τζούφλας. Είναι από τη Νάξο. Αν έχει μπλέξει και με τη Βόρεια Ελλάδα θα τρελλαθώ. Ο..."άνθρωπος" είναι...γεωλόγος και αν δεν κάνω λάθος δεν είχε καν το βαθμό πτυχίου που απαιτείται για να υπογράψει ΜΠΕ για έργο προϋπολογισμού 1,3 δις δραχμές.

Συμφωνώ ότι το φαινόμενο είναι πανελλαδικό. Πρέπει όμως να "οργανωθούμε" όπως λέει και ένα ανέκδοτο και κυρίως να μάθουμε να ασκούμε τα δικαιώματά μας...

Πιστεύω όμως ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα...και δεν ξέρω αν με φτάνει αυτή η ζωή...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αυτόν τον καιρό προσπαθώ να καταγράψω κάτι και τα "κουδουνάκια" "έχεις μήνυμα" με ειδοποιούν εγκαίρως...
Το όνομα δεν μου λέει κάτι, εδώ στη Βόρεια Ελλάδα -και στη Νότια, και στην Κύπρο- την "εργολαβία παραγωγής ΜΠΕ" που μόνο τα εξώφυλλα δικαιολογούν τον τίτλο τους, έχει αναλάβει βαρύγδουπος πολυθεσίτης λιμενολόγος συνεργαζόμενος με εξ ίσου βαρύγδουπο Γραφείο "εν Αθήναις" που ακόμα και ο ...Χριστός θα τους κρεμούσε!
Σχετικά θαυματουργά έργα τους με αποκορύφωμα αυτό της επέκτασης του διαδρόμου του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κατά ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ στη θάλασσα θα βρείτε στο blog μου http://pitylos.blogspot.com/search/label/%CE%91%2F%CE%94%20%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91 και http://imiaimos.blogspot.com/search/label/%CE%91%2F%CE%94%20%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91/
Εκεί θα δείτε "λιμενικά καταφύγια" με ποτάμια στην είσοδό τους, ΜΠΕ "εξώφυλλα" και την αφασία των τοπικών αρχόντων κάθε χρώματος.
Δυστυχώς, στους "αντιπάλους" εδώ συμπεριλαμβάνεται και ο Μπόμπολας, οπότε ούτε το ΣΤΕ της ...Σουηδίας μπορεί να κάνει κάτι.

Νομίζω, όμως, ότι η αναδημοσίευση όλων των υποθέσεων σε όλα τα blogs που ασχολούνται δυναμικά και ακομμάτιστα με τέτοια θέματα θα έβαζε ένα λιθαράκι προβληματισμού και αποκάλυψης του γενικότερου μπάχαλου. Αν δεν έχετε αντίρρηση, μπορώ (και θέλω) να αναδείξω το θέμα και από το δικό μου blog παίρνοντας τα στοιχεία από το δικό σας.
Με εκτίμηση (και αγάπη για τη Νάξο που με φιλοξένησε πολλές φορές κατά τις θαλάσσιες διαδρομές της ζωής μου).

Ανώνυμος είπε...

Το blog δεν είναι δικό μου. Απλά συμμετέχω ενεργά στη..."δράση" των..."όποιων κάτσει". Από όσο πάντως γνωρίζω τους διαχειριστές και από συνομιλίες που είχα μαζί τους, είναι ανοιχτόμυαλοι και σίγουρα είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της γνώσης και της πληροφορίας. Αν έχετε ενδοιασμούς, στείλτε τους e-mail.

Εγώ πάντως μετά και από τα blog που μου στείλατε θα τους στείλω σίγουρα e-mail με τις διευθύνσεις σας.

Ο "Μουτζούρης"...πάντως είναι γνωστός για όλα αυτά. Νομίζω το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να πουλήσει την ψυχή του στον διαβολο...και αυτό επειδή ακόμα δεν τον έχει συναντήσει. Γενικά πάντως την πουλάει όπου προλαβαίνει. Ήμουν βλέπετε του "ιδρύματος" και έχω ακούσει πολλές ιστορίες για την αφεντιά του.

Υ.Γ.1: Τελικά δεν μου είπατε τη γνώμη σας. Να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα, ή εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι θα προσθέσω ταλαιπωρία στη ζωή μου (περισσότερη από αυτή που μου δημιουργούν οι κρατικοδίαιτοι).

Υ.Γ.2: Σας το λέω με δόση χιούμουρ μιας και είδα το προφιλ σας: Δεν ξέρω αν πρέπει να ανήσυχώ: Τελικά είμαι τόσο οπισθοδρομικός που ενώ είμαι κάτω από 30χρονών, έχω αντιλήψεις και ιδέες σχεδόν ίδιες με ανθρώπους της ηλικίας του πατέρα μου ή υπάρχουν άνθρωποι της γενιάς του Πολυτεχνείου που παραμένουν "ακομμάτιστοι", σκεπτόμενοι, με πολιτική και κοινωνική συνείδηση και κυρίως με "κοινή, μη-αλλοτριωμένη λογική...;;;;;;

Με εκτίμηση,
Ανώνυμος που φυλάει τα ρούχα του, αλλά δεν το βάζει και κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Μην παρεξηγηθώ: όταν λέω "Συμμετέχω στη δράση των όποιων κάτσει", δεν εννοώ ότι όπου βλέπω αντίδραση και διαδήλωση συμμετέχω για να νιώθω "επαναστάτης". Απλώς με τον όρο "όποιων κάτσει" ήθελα να δηλώσω ότι δεν είμαι αυστηρά ενταγμένος σε έναν Σύλλογο, μία ομάδα, ένα κόμμα που έχει αποδειχθεί ότι σαν κοινωνικά σύνολο, όσο περισσότερο διατηρούνται, τόσο περισσότερο βάζουν σε προτεραιότητα την "αυτοσυντήρησή" τους.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Επί του ...ηλικιακού:
Νομίζω ότι η σκέψη και συμπεριφορά του καθενός μας έχουν τη βάση τους στις αρχές και αξίες που μπολιάστηκαν μέσα μας από την οικογένειά μας (ή από τα "αντισώματα" που η συνείδησή μας ανέπτυξε σε αντίθετη περίπτωση) και από την κοινωνική μας μόρφωση που δεν έχει σχέση με τις ακαδημαϊκές σπουδές αλλά αναπτύσσεται από το επίπεδο ενδιαφέροντος του καθενός για τη ΖΩΗ.
Η κοινή λογική δεν επηρεάζεται από την ηλικία... Αυτό αποδεικνύουν τα κείμενα και οι αγώνες σας.
Η απάντησή μου είναι σαφώς ΟΧΙ στη μεταδημότευση. Μια τέτοια κίνηση ανακυκλώνει το παιχνίδι της κομματικής εξάρτησης και της καραγκιοζίστικης ρουσφετοεξυπηρέτησης. Η απάντησή μου είναι "κρατείστε τις ρίζες σας και ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ από αυτούς στους οποίους ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα Δημοτικά μας Τέλη να τα διαχειρίζονται ανταποδοτικά".
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι τους πληρώνουμε για να κάνουν δουλειά, δεν τους ψηφίζουμε για να ικανοποιούν ηθικές και ανήθικες ματαιοδοξίες...

Χάρηκα για την επαφή, που επιβεβαιώνει ότι δεν είμαστε ΜΟΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Και εγώ χάρηκα για την επαφή, που κατά μία έννοια πράγματι είναι ενθαρρυντική στο ότι υπάρχει "ελπίδα" και στο ότι δεν είμαστε μόνοι.

Όσο για τη μεταφορά των εκλογικών δικαιωμάτων μάλλον παρεξηγήθηκα. Σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνω αν είναι να το κάνω μόνον εγώ. Απλώς σκεφτόμουν πως αν οργανωθούμε παλλοί (σκεφτείτε ότι μέσα από το blog κατατέθηκαν στην Περιφέρεια 320 προσφυγές) και κατεβάσουμε ΟΛΟΙ τα εκλογικά δικαιώματα (έστω για μία ή δύο 4ετιές), θα αλλάξουν οι ισορροπίες. Δε θέλω να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα για να μου κάνουν "χάρες". Εξάλλου αυτά που ζητάω όχι απλώς τα δικαιούμαι, αλλά ήταν υποχρεωμένοι από μόνοι τους να τα κάνω. Θέλω να μεταφέρω τα εκλογικά δικαιώματα για να τους εκθρονίσω και να τους χαλάσω την "παρέα" που έχουν κάνει οι...κατεργαρέοι. Αν σκεφτείτε ότι το μεγαλύτερο χωριό έχει εκλογικό σώμα 300-400 ατόμων, νομίζω ότι 100-200 άτομα παραπάνω θα είναι σημαντική αλλαγή. Αρκεί να γίνει μαζικά και προσωρινά.

Το ξέρω ότι μοιάζει ανέφικτο. Απλά αν μιλούσαμε πριν 3 χρόνια θα σας έλεγα ότι και αυτά που έχουν ήδη γίνει (Προσφυγές, ΣτΕ κ.λπ.), έμοιαζαν ανέφικτα τότε...

Καλή συνέχεια, καλό κουράγιο...
Με υγεία και πολλή τύχη.