27 Μαΐ 2011


Σχετικά με την εξωτερική περιφερειακή οδό

από τον κόμβο Καρδίας - Κ.Σχολαρίου 
μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα

Απόστολος Πράτανος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Μίκρας

Με πραγματική κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης στη συνεδρίαση της 18/3/2011 και με αφορμή νέο υπόμνημα της Επιτροπής Κατοίκων Τριλόφου κατά του αρχικού σχεδιασμού του 1998, ανέτρεψε κατά πλειοψηφία (κατά τάχθηκαν μόνο οι σύμβουλοι του Ανατολικού Ανέμου και της Λ.Α.Σ., ενώ παραδόξως λευκό ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης Βεζυρτζή) προηγούμενη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Μίκρας για την ανάγκη μετατόπισης του σχεδιαζόμενου δρόμου νοτιότερα.
Οι λόγοι για τη μετατόπιση έχουν αναλυθεί εξαντλητικά τόσο στο δημοτικό συμβούλιο και στις συγκεντρώσεις των κατοίκων, όσο και κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό κ.Μαγκριώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας και φάνηκε ότι κατανοήθηκαν απόλυτα. Όλοι μείναμε με την εντύπωση ότι το δίκαιο του αιτήματος είχε γίνει κατανοητό.
Τώρα ποια σκοπιμότητα υποχρέωσε το μεν Τοπικό Συμβούλιο Τριλόφου να γνωματεύσει υπέρ της παραμονής του αρχικού σχεδιασμού (με μόνη αρνητική ψήφο της συμβούλου της Λ.Α.Σ.), τους δε δημοτικούς συμβούλους ιδιαίτερα του Τριλόφου, αλλά και του πρώην Δήμου Μίκρας, να αλλάξουν άποψη και να συναινέσουν στο προγραμματιζόμενο έγκλημα (εφόσον συντελεσθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: