23 Μαρ 2009

Ω, ντιρλαντά, ντιρλάνταντα!

Το είδαμε κι αυτό! Ήρθε με ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή μου πρωί πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου. Και τι λέει;


Φίλες και φίλοι,

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με στόχο να στείλουμε ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30 μ.μ. όλα τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, τα σχολεία, οι φορείς και οι οργανισμοί της Ελλάδας καλούνται να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.

Ο Δήμος Μίκρας θα σβήσει τα φώτα της περιοχής μας για την Ώρα της Γης. Σου ζητούμε να συμμετέχεις και εσύ, καθώς η μεμονωμένη δράση του καθενός μας, αν προσλάβει μαζικές διαστάσεις, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να αλλάξει τον πλανήτη μας προς το καλύτερο.

Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως. Φέτος, στόχος είναι να σβήσουν τα φώτα τους ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, να δείξουμε ότι το κλίμα είναι στο χέρι μας! Έτσι όλοι μαζί θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ενόψει της Παγκόσμιας Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009, διαμηνύοντας ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε μία δέσμευση για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ώστε να εξασφαλίσουμε άμεσα και μακροπρόθεσμα το μέλλον του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Φαντάσου τι μπορούμε να κάνουμε αν δράσουμε μαζί. Έλα μαζί μας να γιορτάσουμε την Ώρα της Γης 2009!

Ο Δήμαρχος Μίκρας

Θεόδωρος Γκουστίλης"


Μάλιστα! Ο Δήμος Μίκρας και προσωπικά ο Δήμαρχος έχουν αντιληφθεί τη δράση της 28ης Μαρτίου ως ΓΙΟΡΤΗ! Και μας καλεί να ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ μαζί!!!!

Και βέβαια θα πάρουμε μέρος στη δράση. Και βέβαια, εκτός από αυτή, θα ακολουθήσουν κι άλλες εναντίον αυτών που μολύνουν τη γη και δηλητηριάζουν το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Εναντίον αυτών που σφυρίζουν αδιάφορα στο τάισμα της γής με σκατά πάσης φύσεως και θυμούνται την αποχέτευση μόνο σε προεκλογικούς χρόνους. Εναντίον αυτών που αφήνουν τα λιγοστά πεύκα της περιοχής μας στο έλεος των καμπιών και των εμπρηστών. Εναντίον αυτών που εκδίδουν οικοδομικές άδειες στα ρέμματα ή τα μπαζώνουν για να επεκτείνουν τα ...νεκροταφεία. Εναντίον αυτών που κλείνουν τα μάτια σε παράνομες χωματερές.
Εναντίον αυτών που νομίζουν ή υποκρίνονται ότι η ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ είναι ΓΙΟΡΤΗ στην οποία μας καλούν να παρευρεθούμε για να μας εκμεταλευτούν επικοινωνιακά.
Πολίτες του Δήμου Μίκρας. Σβήστε κι εσείς τα φώτα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για τις αυθαιρεσίες και την ανικανότητα των διαχειριστών της εξουσίας, κρατήστε τα σβηστά και για μισή ώρα περισσότερο αφιερωμένη στην υποκρισία των τοπικών αρχόντων μας που βρήκαν ευκαιρία για να ξεκινήσουν 'γιορταστικά' την προεκλογική τους εκστρατεία!


Διαβάστε τη συνέχεια...

14 Μαρ 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΦΟΛΕΣ!

Τον τελευταίο μήνα, γύρω από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, κάποιοι ασκούν τα δολοφονικά τους ένστικτα φολιάζοντας γάτες και σκύλους. Οι σκατόψυχοι αυτοί υπάνθρωποι καλά θα κάνουν να φάνε τις φόλες οι ίδιοι για να απαλλάξουν την κοινωνία μας από τη βαρβαρότητά τους.
Κωστής Γκορτζής


Διαβάστε τη συνέχεια...

12 Μαρ 2009

...Θεολογική απορία

Θα μπορούσε κανείς να αποδεχτεί την άποψη κάποιου ότι ο πέριξ της εκκλησίας χώρος, ως προέκταση αυτής και αφού εξυπηρετεί τους λειτουργούμενους ενορίτες που δεν χωρούν σ' αυτήν -γι αυτό και τα εξωτερικά μεγάφωνα...- δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να αποδεχτεί την άποψη κάποιου ότι πρέπει να μπεί καδένα στην είσοδο του χώρου για την αποτροπή της εισόδου αυτοκινήτων σ' αυτόν.
Γίνεται, όμως, η άποψη αυτού του κάποιου για την 'ιερότητα' του χώρου να ισχύει μόνον όταν η εκκλησία είναι κλειστή; Γιατί, όταν η εκκλησία λειτουργεί, η εικόνα -με την άδεια του ίδιου κάποιου- είναι αυτή!:

Τελικά, από ...θεολογικής άποψης, είναι 'ιερός' ο χώρος ή η 'ιερότητά' του αναιρείται αν καταβάλλει κανείς το 'κάτι τι' του στον δίσκο και την επανακτά όταν δεν λειτουργεί η εκκλησία οπότε και δεν υπάρχει ...αντισταθμιστικό της 'ιερότητας' όφελος;;;

Κύριε 'κάποιε' εκ των Επιτρόπων, εκτός από τη δημιουργία παράνομων επί πληρωμή πάρκινγκ -χωρίς άδεια της αστυνομίας- δίπλα στην εκκλησία, που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των Τριλόφειων αυθαιρεσιών ελλείψει αστυνόμευσης και ουσιαστικής Δημοτικής Αρχής, στη ...θεολογική απορία μου για τον υπόλοιπο χώρο, μόνο μια εξήγηση μπορώ να δώσω:
Δεν έχετε το Θεό σας!!!!!


Διαβάστε τη συνέχεια...